De Jong Elektrototaal

 • Scope 8 inspectie

  Een Scope 8 inspectie is onderdeel van de Scope 10 inspectie en mag alleen door gecertificeerde bedrijven welke aan de SCIOS eisen voldoen worden uitgevoerd . De Scope 8 heeft als basis de Nederlandse norm NEN 3140. Deze Scope 8 inspectie wordt uitgevoerd om de veiligheid van een bestaande elektrische installatie te controleren en vast te leggen.

 • Scope 10 inspectie

  Deze inspectie wordt door verzekeraars geƫist en mag alleen door gecertificeerde bedrijven welke aan de SCIOS eisen voldoen worden uitgevoerd . Bij de Scope 10 inspectie worden de verdelers visueel gecontroleerd , isolatieweerstand[en] gemeten, aardlekschakelaar[s] getest en beproeft, ook zal een thermo grafisch onderzoek plaats vinden voor het detecteren van hotspots . De achterliggende installatie wordt visueel en thermisch gecontroleerd, waarbij de nadruk ligt op het brandrisico .

 • Thermografisch onderzoek

  Thermografie met een thermo grafische camera is niet meer weg te denken uit de dagelijkse controle van elektrische installaties. Een thermo grafische camera kan veilig worden toegepast voor temperatuurmeting als de elektrisch installatie is ingeschakeld. Met thermografie kunnen temperaturen worden gemeten die een indicatie kunnen zijn voor een defect met als mogelijk gevolg een te hoge temperatuur of zelfs brand. Een thermo grafisch onderzoek kan separaat worden uitgevoerd of in combinatie met een periodieke Scope 10 inspectie.

  - Kan iedereen een foto maken met een thermo grafische camera ? Jazeker.
  - Kan iedereen de juiste foto maken met een thermo grafische camera , en ook op de juiste wijze beoordelen ? NEE ,daar is een gedegen opleiding voor nodig , en is zeker niet voor iedereen weggelegd .

 • Scope 12 inspectie

  Sinds november 2022 persoonsgebonden en bedrijf gecertificeerd Scios Scope 12. Voor meer informatie, zie de diploma's en de Kiwa/Scios certificaten hieronder voor Scios Scope 8, 10 en 12.

Offerte?

Bel ons vrijblijvend