Bio Based Accu's
In de media is er inmiddels veel te doen over ons klimaat. Ook de zorgen om de energierekening en afhankelijkheid van stroom en gas van netbeheerders en energieleveranciers houd Nederland in zijn greep.
Wij hebben er voor gekozen om simpele taal te gebruiken voor dit stukje zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Ons bedrijf richt zich inmiddels ook op het ontwikkelen van bio-based accu’s. Dit is minder belastend voor het milieu.
Hoe werkt een zoutwaterbatterij?
Dit type thuisbatterij biedt een veilige, onderhoudsarme en milieuvriendelijke vorm van energieopslag. Het bestaat uit een kunststof behuizing dat grotendeels gevuld is met zout en zoet water. Bij het contact tussen beide ontstaat er elektriciteit. Omgekeerd worden ze tijdens het opladen van de batterij opnieuw van elkaar gescheiden.
Door de natuurlijke bestanddelen bestaat er geen brandgevaar of explosiegevaar. Ook hebben de veel voorkomende en niet-giftige stoffen een lage impact op het milieu.
Een zoutwaterbatterij vraagt bovendien nauwelijks onderhoud en gaat lang mee, tot 20 jaar. De zoutwaterbatterij bevat geen zware metalen. Dat maakt haar relatief goedkoop, veilig te produceren en eenvoudig te recycleren.
Volledig ontlaadbaar.
Er kan in tegenstelling tot andere thuisbatterijen een zoutwaterbatterij tot honderd procent ontladen. Wat een verschil maakt voor je beschikbare hoeveelheid elektriciteit. Het verklaart ook mede haar lange levensduur.
Logge en zware batterij.
Weinig energie opslaan in een beperkt volume is niet mogelijk. Voor u overweegt contact met ons op te nemen, dient u te beschikken over een grote technische ruimte om de batterij te plaatsen, zoals een garage of een opslagruimte.
De afmetingen beginnen met een afmeting van bxbxh 60 x 30 x 120 cm.
Mindere prestatie tijdens piekstromen.
Word er bijvoorbeeld een strijkijzer, waterkoker en wasmachine gelijktijdig gebruikt ? Een zoutwaterbatterij krijgt het net als de overige accu’s lastig tijdens piekstromen.
Omdat de omvormer slechts een beperkte hoeveelheid stroom per uur levert. Voorzie daarom in een voldoende grote installatie: hoe groter, hoe meer ze aankan.
Rond eind 2022 kunnen wij gaan starten met de testfase van deze accu’s, hiervoor hebben zich al een aantal bedrijven en particulieren aangemeld.
Deze vorm van energieopslag kan in combinatie met (mini) windturbines en zonnepanelen worden gebruikt. Het overtollig opgeleverde stroom kan worden opgeslagen en weer worden gebruikt als bijvoorbeeld de zon onder is of als de wind gaat liggen. Zo zou u ook “in de toekomst” bij een laag tarief van het net de accu’s kunnen opladen en bij hoog tarief de energie terug leveren aan het net.